Afgelopen weekend hield politiezone Geel-Laakdal-Meerhout twee nachten op rij een WODCA-actie. In totaal werden er 288 bestuurders gecontroleerd. 271 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 94 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zeven chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille.

Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Tien bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Drugs
Eén persoon legde een positieve speeksteltest af voor drugs in het verkeer. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een dokter nam ook een bloedstaal.

Andere bekeuringen

Er werden ook nog 18 bekeuringen gegeven voor verkeersinbreuken.

Inbraken
Bij deze controles ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen.

Controleplaatsen
De twee acties gingen telkens door van 21 tot 5 uur en vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone. De zone zette telkens zes personeelsleden in bij deze actie.